Eindhoven


Orpheus Regio Brabant midden- en oost


Wat je kan verwachten

Wil jij mensen ontmoeten die jouw situatie (her)kennen?

Op de Open Avonden vind je een luisterend oor, begrip en kan je ervaringen delen. Sommige mensen worstelen al jaren met homo-, lesbische of biseksuele gevoelens in hun heterorelatie, anderen nog maar kort. Iedereen probeert op zijn eigen manier antwoorden te vinden en te werken aan een toekomst. Veiligheid en geborgenheid staan voorop. Dit alles onder begeleiding van ervaringsdeskundigen.

Na binnenkomst en kennismaking, vanaf 20:00 uur, wordt er vanaf 20:30 uur aan de hand van een thema een kringgesprek gevoerd tot ongeveer 22:00 uur, waarna er nog tot ongeveer 23:00 uur gelegenheid is tot napraten aan de bar.

Een eerste bezoek aan een open avond kan best spannend zijn en moed vergen. Wij weten dit uit ervaring. Het is aan jou wat je wilt delen, alleen luisteren mag ook.

Spreekt dit je aan? Zou je eens een Open Avond willen bijwonen? Je bent van harte welkom!

Aanmelden is niet noodzakelijk, maar je mag uiteraard tevoren contact opnemen met een
van de vrijwilligers.

Organisatie & samenstelling

De regionale werkgroep Orpheus Brabant midden- en oost heeft behalve de binding met de overkoepelende landelijke stichting Orpheus Nederland twee regionale samenwerkingsverbanden. Een samenwerkingsverband met de "Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant" en met het "COC Eindhoven en regio" waar de bijeenkomsten van deze werkgroep gehouden worden.

Elke 2e woensdag van de maand | 20:00 - 22:15


Eerste keer spannend?

In overleg is veel mogelijk. Bijvoorbeeld een aparte kennismaking met een vrijwilliger, je mag dan iets eerder komen, alleen of samen.
Neem gerust contact op met onze vrijwilligers:
Aard: 06-50228817
Jos: 06-20904320
Edwin: 06-52398275
Anja: 06-29352691

Welkom door vrijwilligers

De vrijwilligers van Orpheus Noord-Brabant zijn er om jou hartelijk welkom te heten.
Wij hebben zelf ervaring met homoseksualiteit in een heterorelatie.

Bij binnenkomst kan je vragen naar de vrijwilliger van Orpheus, die kan je ook vragen stellen over die avond.

Wil je ook met jouw ervaring anderen helpen als vrijwilliger? Op deze pagina lees je hoe.

Informatie

De open avonden hebben een thema aan de hand waarvan de avond wordt ingevuld. De thema’s voor 2023 zijn:

Januari: 5 jaar geleden - 5 jaar later
Een bijeenkomst voor iedereen, maar met name ook voor de mensen die al langer in een Orpheus situatie zitten of hebben gezeten. Hoe was je situatie 5 jaar geleden en/of waar hoop je over 5 jaar te zijn?
Hoe open durf(de), moet/moest, mag/mocht, wil(de) en kun/kon je zijn in en over je Orpheus situatie?
Deel met elkaar je ervaringen en je dromen.

Februari: Carnaval des levens
Speel je toneel of blijf je bij jezelf? Maak je daarin bewuste keuzes of overkomt het je?

Maart: Dit pik ik niet! .... En hoe nu verder?
Een Orpheus-relatie betekent altijd grenzen stellen, grenzen verleggen en grenzen accepteren en misschien ook wel eens overgaan. Respectvol communiceren en grenzen bewaken zijn mooie doelstellingen maar wanneer is de maat vol? Wanneer sla je met de vuist op tafel en roep je: “Dit pik ik niet”! En hoe ga je daar mee om?

April: Invullen.
Je moet niet invullen voor een ander wordt vaak gezegd. Vandaag gaan we dat juist wel doen. Vertel het verhaal van je partner zoals jij denkt dat hij/zij het beleeft.

Mei: Wat wil je nu echt?
Allerlei vragen komen naar boven tijdens de gesprekken tussen de partners en tijdens de open avonden.
Vanavond wordt er maar één vraag aan je gesteld.
Wat wil je nu echt? Nu, morgen, over een maand, over een jaar, over 5 jaar? Er zijn geen goede of foute antwoorden en antwoorden is niet verplicht; de vraag zal aanzetten tot nadenken.

Juni: Zomerborrel
Een informele bijeenkomst met een borrel en een hapje en natuurlijk genoeg ruimte voor een lach, een traan en een goed gesprek.

September: Gebaande paden bestaan niet. Die van jou wel.
Volg je een blauwdruk van het leven, een vooropgezet stramien? Verdwaal je in een doolhof of zoek je de kortste weg van A naar B? Er bestaan geen normale situaties, alleen situaties die je (nog) niet zo goed kent.
Is het belangrijk voor je om jezelf of je partner in een hokje je kunnen plaatsen? Of kun je de hokjes loslaten en genuanceerder kijken naar gevoelens rond geaardheid? 

Oktober: Zelfvertrouwen, zelfhaat, schuldgevoel
Heb jij ook last van een schuldgevoel? Hoe staat het met jouw zelfvertrouwen? Heb je een hekel aan jezelf? Of mag en kun je genieten van wat er goed is?

November: De dorpsomroeper
het dilemma van wie vertel ik wanneer wat over onze Orpheus situatie. Waarom vertel je het, wat verwacht je van de ontvanger van het bericht? Leer van elkaars ervaringen, twijfels en acties.

December: Op zoek naar de verbinding tussen verstand en gevoel.
“Wat heb ik nou aan algebra.....”


Locatie


Waar:

COC Pand 54
Prins Hendrikstraat 54
5611 HL Eindhoven
040 - 24 55 700

Pand 54 is het Gay ontmoetingscafé van COC Eindhoven. Tijdens de Orpheus Open Avond is het alleen voor ons gereserveerd. Dit is een café in het centrum. Het pand heeft een bargedeelte waar je wat kan drinken en met de anderen kan kennismaken en kletsen. Achter het Café is een ruime tuin waar we in de zomer de zomerborrel houden.

Ingang

COC Café Scheveningseveer 7 2514 HB Den Haag

Locatie

Bereikbaarheid

  • Eigen vervoer
    In de prins Hendrikstraat geldt éénrichtingsverkeer en er mag alleen door vergunninghouders geparkeerd worden. Je kunt het beste parkeren op parkeerplaats "Rungraaf" (1). Het is betaald parkeren tot 21:00 uur (50 cent per 15 minuten). Van daaruit is het slechts 150 meter lopen naar Pand 54 (A)
  • Openbaar vervoer
    Vanuit Eindhoven Centraal station neem je stadsbus naar de halte "Grote berg" van daaruit is het 2 minuten lopen naar Pand 54. Een andere mogelijkheid is naar de halte "Wilhelminaplein", van daaruit is het 3 minuten lopen.
Schuiven naar boven