Biseksueel en getrouwd

Biseksueel en getrouwd

“Na jaren van ontkennen en wegstoppen kom je uiteindelijk toch uit de kast: ja, ik val op vrouwen én mannen. Dit was zeer moeilijk.
Een hele opluchting voor mij maar dan begint het pas. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige dochters. Deze mensen zijn me zeer dierbaar en ik wilde ze niet kwetsen. Ik wilde hen dat enorme verdriet niet aan doen. Maar zo verder gaan ging echt niet meer. Echt niet, met zoveel liefde omringd en toch eenzaam zijn.
Na vele gesprekken met hulpinstanties kwamen we op een punt dat we allebei iets hadden van: “hier komen we niet verder mee”. Vooral omdat we ondanks alles voor elkaar gekozen hadden en bij elkaar willen blijven.
Via een tante kwamen we op de site van Orpheus terecht. Na wat aarzelen hebben we toen een afspraak gemaakt om een open avond te bezoeken.
De eerste keer was spannend maar ook gelijk een thuiskomer. Eindelijk hoorde je ook verhalen van anderen en zag je herkenning en erkenning. We konden dingen beter plaatsen, elkaar beter gaan begrijpen, al was dat niet altijd even makkelijk.
Eer wordt nu veel opener over gesproken tussen ons, het hele item is bespreekbaar met respect en vertrouwen naar elkaar, wat zeer belangrijk is.
Door de diverse open avonden hebben we duidelijk elkaars grenzen gesteld waar we allebei mee kunnen leven. Deze Orpheus avonden hebben er zeker aan bijgedragen dat ik weer wat meer rust heb gevonden, maar ook mijn vrouw, en dat er weer rust en stabiliteit is in ons huwelijk.
Wij kunnen nu weer verder met elkaar, al is het niet altijd de makkelijkste weg, maar zeker de moeite waard. Ik hou van haar, ze is mijn maatje, ook in mijn hart.

Schuiven naar boven