Coming out

Coming out

“Toen ik voor de tweede keer verliefd werd op een vrouw, kwam bij mij pas de realiteit naar boven. Ik was getrouwd, had twee kleine kinderen en voelde me niet gelukkig.
Mijn gevoelens waren zo heftig dat ik geen raad meer wist met mezelf. Ik besloot daarom naar een psycholoog te gaan om mijn gevoelens voor vrouwen uiteindelijk uit te spreken. Dit was voor mij heel erg moeilijk, omdat ik vooral problemen had om mijzelf te accepteren.
Tijdens onze gesprekken bleek dat ik graag in contact zou komen mensen die in dezelfde situatie zaten als ik. Zodoende is mijn psycholoog op zoek gegaan voor mij en kwam ze met de website van Orpheus.
Met veel moed heb ik uiteindelijk de telefoon gepakt en gebeld. Tijdens dit gesprek werd ik uiterst serieus en warm geholpen. Toen heb ik besloten naar de maandelijkse bijeenkomst te gaan.
De eerste keer was dat erg moeilijk, maar ik vond het fijn dat ik niks hoefde te zeggen. Ik heb alleen geluisterd. Wat ik daar hoorde was voor mij een soort openbaring. Je bent niet alleen met dit “probleem”. Je herkent je in de verhalen en je krijgt veel erkenning. Hierdoor voelde ik me gesterkt en heb ik na een paar bezoeken aan mijn man mijn geaardheid durven toegeven.
Ik kom er nu al een paar jaar, geen avond gemist. Hoewel het soms ingrijpend is, het geeft me kracht en ik kan met mijn verhaal ook anderen helpen.

Schuiven naar boven